Skip to main content

Kantoorbaan saai? Absoluut niet! Zeker niet nu 1 april weer voor de deur staat. Deze dag is het perfecte excuus om jouw collega’s schaamteloos in de maling te nemen. Maar wat zijn nu leuke kantoorgrappen om uit te halen bij jouw collega’s? Wees er snel bij, voordat je zelf voor de gek gehouden wordt!

1. Muis-humor
Met een muis kun je ervoor zorgen dat je collega het verschil tussen links en rechts niet meer kent, dat hij of zij zich ergert dat de muis langzaam reageert. Ook kun je een draadloze muis in de computer van je collega pluggen, wanneer hij/zij even niet kijkt. De computer heeft nu twee muizen! Stuur ze vervolgens persoonlijke berichtjes of laat de muziek afspelen met de muis die jij op je bureau hebt. Pak je kans en maak je collega even helemaal gek! Of zorg ervoor dat hij helemaal niet werkt door de muis af te plakken.

2. Telefoonlol
Laat een telefoonnotitie achter bij een collega met het verzoek meneer Gijs terug te bellen met daarbij het telefoonnummer van de Efteling. Of meneer De Leeuw en het telefoonnummer van de dierentuin doet het ook altijd goed.

3. Koffie is op
Hoe een werkdag overleven zonder koffie? Plak hier ook een ‘buiten werking’ briefje op. Zorg dat dit verhaal zich verspreid en als bijna iedereen op de hoogte is haal je zelf toch lekker een bakje koffie.

4. Beeldschermen ondersteboven draaien
Zorg ervoor dat het bureaublad op 90 graden gedraaid wordt weergegeven en maak je collega helemaal gek.

5. Luchthoorn onder bureaustoel
Tape een luchthoorn vast onder iemands bureaustoel. Zodra deze persoon gaat zitten, zal het hele kantoor het weten! Zo heb je gelijk al je collega’s even een goed schrik moment bezorgd!

6. Post it bureau
Post-its, wie gebruikt ze nu niet? Investeer in een aantal pakjes post-its papiertjes extra en plak iemands totale bureau, inclusief stoel helemaal onder. Dat gaat wel even duren voordat die allemaal zijn opgeruimd…

7. Googly-eyes
Het enige dat je nodig hebt is het aanschaffen van zelfklevende Googly-eyes en wat tijd alleen op kantoor. Bekijk hoe je collega’s naar hun werkplek gaan onder het extreme ongemak van een kantoor vol ogen.

8. Re-boot mail
Stuur een mail rond dat iedereen om half twaalf moet uitloggen omdat het computersysteem een harde re-boot nodig heeft. Als iedereen vijf minuten later weer inlogt laat je ‘1 april’ in het scherm verschijnen.

9. Foto van collega onder de wc-bril
Wil jij je collega’s niet alleen laten schrikken maar ook een beetje laten lachen met 1 april? Print dan een foto van je collega uit met de tekst ‘’I’m watching you’’ eronder en plak de foto vervolgens onder de onderkant van de wc brillen. Zeker weten dat jouw collega’s hier om kunnen lachen!

10. Toetsenbordenwasser
Stuur een melding naar iedereen dat het bedrijf een nieuw apparaat heeft aangeschaft om toetsenborden te ontsmetten. Geïnteresseerden kunnen met hun toetsenbord naar een bepaalde plek in het bedrijf gaan. Daar hang je een bord op met ‘1 april’.

Leave a Reply