Skip to main content

De zomer staat voor de deur! Dat betekent dat veel jongeren werk zoeken om een vakantie te betalen, alvast geld te verdienen voor het studentenleven of gewoon om relevante werkervaring op te doen. Hoe dan ook, je zou als werkgever wel gek zijn om geen vakantiekrachten in te zetten.  Hieronder 4 redenen waarom de vakantiewerkperiode niet snel genoeg kan beginnen!

1. Extra krachten in tijden van krappe bezettingen

Van oudsher betekent de zomer schaarse bezettingen bij de meeste bedrijven. Werknemers gaan op vakantie en het aanbod op de arbeidsmarkt is minder groot en minder goed bereikbaar. Gelukkig zijn er genoeg gemotiveerde scholieren en studenten die er voor kunnen zorgen dat het reguliere werk gewoon gedaan wordt.

2. Tijdelijke invulling openstaande vacatures

Staat er al een tijdje een vacature open of duurt het nog wel even voordat het  nieuwe teamlid kan beginnen? Door het inzetten van een vakantiekracht gun je jezelf wat meer tijd. Zie vakantiekrachten in dat geval als een interim-collega die je in de tussentijd werk uit handen kan nemen.

3 Scout talent voor de toekomst

Veel studenten hebben eigenlijk een beperkt beeld van de werkgevers waar ze over een paar jaar terecht kunnen voor hun eerste ‘echte’ baan. Door vakantiekrachten in te schakelen, werk je dus ook aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Zie het als een vorm van talent scouting: de beste krachten bindt je vervolgens aan je organisatie door ze een bijbaan aan te bieden na de zomer.

4 Jongeren bieden nieuwe inzichten

Jongeren hebben een heel andere blik op wat er belangrijk en logisch is in het leven. Met vakantiekrachten haal je dus een frisse blik binnen! Bovendien zijn ze opgegroeid in een digitaal tijdperk en weten ze vaak voor ieder probleem een praktische oplossing online te vinden. Bijvoorbeeld door een app aan te bevelen waar jij nog nooit van gehoord hebt.

BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogKennisbank
17 mei 2023

Bye-bye nulurencontracten, hello zekerheid!

Vanaf 2024 worden nulurencontracten afgeschaft in de ABU-cao. Maar eerst nemen we een kijkje in deze blog naar de veranderingen die vanaf juli 2023 ingaan…
BlogKennisbank
10 mei 2023

Wat betekent ‘Je ne sais pas’? Ik weet het niet…

Ik hoor je denken; ‘had ik maar beter opgelet’ of ‘was ik toch maar die taal gaan volgen op school’. We kunnen veel mensen de…
BlogConcreet met Paul Bergs
18 april 2023

CEO Beijko Van Melick van Kalfire: “Wij verbinden mensen: we verkopen niet alleen haarden maar ook de emotie die vuur met zich meebrengt.”

Met een afgeronde studie installatietechniek wilde Beijko van Melick meer. Een zware opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit bleek de logische vervolgstap: “Op de eerste…