Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Een nieuw jaar, een nieuwe baan: 3 januari was mijn eerste dag bij Flexibility Limburg!

Mijn eerste werkdag was gepland op ons kantoor in Maastricht. Ik had met bijna alle collega’s al in de voorafgaande periode kennis gemaakt, dus het voelde al direct heel vertrouwd. Ik was niet de enige nieuwe collega, ook Evy had haar eerste dag.

Na de nieuwjaarswensen werd gestart met het teamoverleg en ik werd al meteen enthousiast van de grote diversiteit aan vacatures en bedrijven die werden besproken. Nadat laptop en telefoon waren uitgereikt heeft Paul ons in de ochtend geïnformeerd over het systeem, het DNA en de manier van werken binnen Flexibility. Tijdens de gezamenlijke lunch werd de verjaardag van Marieke gevierd met cadeautjes en uiteraard vlaai. In de middag hebben we vooral veel meegeluisterd met collega’s.

Mijn indruk na mijn eerste werkdag: een dynamisch, professioneel en betrokken team, waar hard gewerkt wordt en successen samen gevierd worden!

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Voorafgaand aan het starten had ik al een checklist met alle zaken die tijdens de inwerkperiode zouden worden aangeleerd. Dat was een goede leidraad tijdens de eerste weken om te kijken waar sta ik, wat moet nog behandeld worden, etc. Vooral als je steeds meer gaat meedraaien en je dag al snel vol staat met afspraken, was deze checklist prettig.

Er werd regelmatig een evaluatiemoment ingepland om te bespreken welke zaken van de checklist kunnen worden afgevinkt, wat moet nog gepland worden, wat valt je op, heb je nog vragen, mis je nog uitleg of waar kunnen we je nog extra mee ondersteunen.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Dat klinkt misschien raar, maar mijn eerste “vermeende” plaatsing van een kandidaat. Ik kwam terug van een intake, ging achter mijn bureau zitten, ik vond het verdacht stil en opeens een knal en confetti all over the place. Geweldig! Helaas bleek de plaatsing geen plaatsing te zijn, maar wat me vooral aan het moment is bijgebleven: het enthousiasme van de collega’s, het gegil en gelach, maar ook het “mee-balen” erna.

Elk succes van zowel de vestiging in Maastricht als Roermond samen delen, dat geeft zo’n leuke vibe. En dat gebeurt hier de hele week door!

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Start al met de onboarding vanaf het moment dat er een wederzijdse GO is ten aanzien van nieuwe samenwerking. Hoe leuk is het dat voordat je start, je al op een informele manier kennis maakt met je collega’s, je wordt betrokken bij teamactiviteiten, je wordt geïnformeerd over gebruiken, tradities en waardes binnen de organisatie en je weet hoe je inwerktraject eruit gaat zien?! Als nieuwe collega heb ik dat ervaren als een warm welkom en basis voor een goed begin.

Esther Bouwens startte op 1 januari als Recruiter bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 9 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…