Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Van tevoren was alles volkomen helder: ik wist waar ik moest zijn en bij wie ik me moest melden. De eerste dag stond geheel in het teken van kennismaken met collega’s, werkplekken en processen. Dus hoe het allemaal werkt bij Janssen Group.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding bij Janssen is erg goed. Noodzakelijke info, zoals toegang tot systemen en  wachtwoorden lagen allemaal klaar. Ik krijg daarnaast alle kans om mijn functie en het bedrijf te ontdekken. Uiteraard staan collega’s altijd klaar voor me bij vragen of onduidelijkheden, maar de ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan bevalt me uitstekend.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Het leukste is continu nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast kom ik elke dag nieuwe situaties en uitdagingen tegen. Dat zorgt dat de inwerkperiode verrassend en erg afwisselend is.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Neem je nieuwe medewerker mee op sleeptouw. Geef duidelijk aan wat je van hem of haar verwacht en maak voldoende tijd vrij voor onboarding. Laat medewerkers ook zelf nadenken hoe ze de organisatie beter willen leren kennen!

Jean Bost startte op 6 september als KAM Coördinator bij Janssen Group.

Janssen Group is actief in grond-, weg- en waterbouw, verhuur, recycling en bouwstoffen.  Er werken 130 medewerkers op de eigen locaties in Maastricht en projecten in de Benelux en Duitsland.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…