Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag er uit?

Druk! Meteen op maandag om 08.30 uur mee in het teamoverleg. Daarna heb ik samen met Paul de planning voor de eerste weken doorgenomen en vervolgens zijn we samen aan de slag gegaan.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Goed, ik kon merken dat er goed was nagedacht over de onboarding en wat er nodig is om mij goed te laten functioneren. Daarnaast helpen alle collega’s mij erg goed en wordt er ruim de tijd genomen als ik een vraag heb.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

De bedrijfsbezoeken! Vanaf het moment dat ik gestart ben, wordt ik veel meegenomen naar bedrijfsbezoeken. Zo zie ik voor welke opdrachtgever ik aan het werven ben en kan ik ook de kandidaten concretere informatie bieden. Daarnaast is het fijn dat ik de mensen die ik nu veel aan de telefoon heb al ‘in het echt’ heb gesproken.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Maak één iemand verantwoordelijk voor de onboarding, maar laat de nieuwe werknemer wel met verschillende mensen meekijken. Hierdoor wordt de nieuwe collega niet te veel in het diepe gegooid maar kan hij-zij wel met verschillende collega´s meekijken.

Luuk Bouwhuis startte op 1 juni als Recruiter bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 8 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…