Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Maandag 6 december begon uiteraard met een lekkere bak koffie.  Na even wat gekletst te hebben begon het overleg waaraan ik online aan deelnam. Vervolgens ben ik op mijn werkplek aan de slag gegaan om wegwijs te raken met de systemen. Ik heb gedurende de dag bij een aantal collega mee mogen kijken met reguliere werkzaamheden. Aan het einde van de mocht ik mijn auto gaan ophalen, dus dat was een leuke afsluiter. Kortom, een dag met veel indrukken,  een gezellig team en met een warm welkom.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Die was en is goed! Iedereen is heel behulpzaam en ik voel me vrij om vragen in de groep te gooien als ik die heb. Ik heb voordat ik begon een checklist ontvangen en dit is een prettige leidraad om te zien of ik alles al een keer heb mee gekeken of zelf heb gedaan. De beste leerweg is ‘learning by doing’ als je het mij vraagt en ik krijg hier volop de ruimte en het vertrouwen voor.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Het zijn al zovele leuke dingen! Overall is het de lol in het werk. ‘Work hard play hard’ is het motto. De sfeer is goed, op zijn tijd vliegt er confetti door het kantoor, we lunchen gezellig samen, maken even een korte wandeling of vieren een succes. De kerstwandeling (op geleende schoenen!) in de heuvels van Meerssen was misschien nog wel het leukste tot nu toe!

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Maak de komst van de nieuwe collega belangrijk en maak een planning voor de nieuwe medewerker. Zodat hij/zij weet wat hij/zij kan verwachten die 1e periode. Ook zodat collega’s rekening houden met hun eigen werk en tijd hebben om de nieuwe collega mee in te werken. Doe het in ieder geval niet ‘snel even tussen door’.

Marieke Henke startte op 6 december als Accountmanager bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 9 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…