Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 Vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Maandag 6 februari ben ik begonnen bij Flexibility Limburg als recruiter en marketeer. Ik heb een goede en duidelijke begeleiding gekregen aan de hand van een onboarding plan.

De eerste werkdag stond vooral in het teken van de kennismaking met collega’s en Paul Bergs, de directeur. De organisatie heb ik beter leren kennen en alle praktische zaken. Dit zorgde ervoor dat ik ook daadwerkelijk kon landen.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

In de eerste weken, heb ik goede begeleiding gehad. Ik kon bij alle collega´s terecht met vragen of om te klankborden. Ik kreeg de ruimte om het werk en de werkzaamheden eigen te maken.

Dankzij een gepersonaliseerd onboardingsplan kon ik direct aan de slag en wist ik wat er van mij verwacht werd. Er was een duidelijk planning, waardoor er structuur in je eerste weken zit. Hierdoor onstond er structuur voor mijn dagplanning in de eerste weken. Daarnaast staan er taken en doelen omschreven die je de eerste weken onder de knie moet hebben en daardoor van je lijst kunt afvinken. Tevens een onderdeel van mijn onboarding was kantoor jargon, woorden en uitspraken die de collega’s vaak gebruiken. Zo kun je meteen meepraten.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Ik vond het vooral leuk in het traject voorafgaand, zo heb ik een bos bloemen thuis ontvangen en een recruitmentboek, ‘Het recruitment fundament.’ – Arjan Elbers. Dit gaf mij echt een gevoel dat ik nu al enorm gewaardeerd word en vooral gezien. Hierdoor verheug je je enorm om te kunnen beginnen.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Verlies een nieuwe werknemer niet uit het oog. Check regelmatig hoe het gaat en of het werk bevalt. Zorg dat er goede begeleiding is en regel praktische zaken op tijd. Dit maakt het starten en beginnen aan een nieuwe functie een stuk gemakkelijker en prettiger.

Sieske Haan startte op 6 februari 2023 als Recruiter en Marketeer bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 11 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…