Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Dinsdag 1 maart, de dag dat mijn avontuur bij Flexibility Limburg begon. Toch was mijn eerste werkdag niet in Limburg, maar op het hoofdkantoor in Breda. Hier ben ik door het marketingteam van het hoofdkantoor meegenomen in de werkzaamheden en werkwijzes bij Flexibility. Ik heb hierin goede begeleiding gekregen en verschillende mensen binnen de organisatie hebben ruim tijd gemaakt om mij wegwijs te maken.

Vervolgens ben ik op mijn werkplek aan de slag gegaan om wegwijs te raken met de systemen. Ik heb gedurende de dag bij een aantal collega’s mee mogen kijken met recruitment werkzaamheden. Alles bij elkaar heb ik een hele leerzame en nuttige eerste dag gehad.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding in de eerste weken was erg goed, ik ben in de eerste weken door veel verschillende personen, uit verschillende lagen binnen de organisatie meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden, de verwachtingen van mij als nieuwe recruitment marketeer en de te gebruiken systemen. De directeur, Paul Bergs, had een uitgebreid onboarding programma voor mij in elkaar gezet waardoor ik zelf niet op zoek ben hoeven gaan naar deze begeleiding. Dit zat dus heel goed in elkaar!

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Ik heb al een aantal leuke dingen meegemaakt. Allereerst is het erg leuk dat ik direct kennis heb leren maken met mijn nieuwe collega’s op 3 verschillende locaties (Breda, Roermond en Maastricht).

Daarnaast heb ik mijn eerste klantbezoek al gehad, samen met directeur Paul Bergs. Verder vind ik de werksfeer erg leuk, ik ben in een gezellig en gedreven team terechtgekomen, zo lunchen we elke middag samen in onze lunchruimte, maken samen een pauzewandeling en vieren de successen van plaatsingen bij klanten.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Ik denk dat mijn onboarding het schoolvoorbeeld kan zijn van een doordachte, gevarieerde en leerzame eerste periode bij een nieuwe organisatie. Maak een planning voor de nieuwe werknemer, maakt (geruime) tijd vrij bij verschillende toekomstige werknemers, in verschillende lagen van de organisatie en geef de nieuwe werknemer de tijd en ruimte om nieuwe systemen te leren kennen middels het uitvoeren van kleine cases.

Jordi de Wijs startte op 1 maart als Online Recruitment Marketeer bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 9 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogOnboarding
19 juni 2023

4 vragen over de onboarding van Rody Dormans bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogFlexibility LimburgOnboarding
24 mei 2023

4 vragen over de onboarding van Charlotte van Keulen bij Flexibility Limburg

In de serie '4 Vragen' delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega's, een…
BlogOnboarding
3 april 2023

4 vragen over de onboarding van Sieske Haan bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan de slag…