Skip to main content

Recensie: Job Marketing bij Melano

Een aantal maanden geleden heeft Flexibility Limburg een werken-bij omgeving op de website gecreëerd voor Melano Jewelry, om op die manier extra waarden te creëren achter de openstaande vacature en meer online uitingen te kunnen verzorgen. Het traject met Flexibility Limburg is destijds opgestart om specifiek één kandidaat in de rol van buitendienstmedewerker Melano Jewelry in Nordrein – Westfalen te vinden. Dit traject is inmiddels ten einde gekomen en het is nu dus tijd om dit te evalueren met Melano Jewelry en te kijken wat dit uiteindelijk heeft opgeleverd.

De doelstelling van dit traject was het verstevigen van de markpositie in Duitsland, beginnend in de regio Nordrein – Westfalen. Hier hebben wij als doelstelling gesteld de naamsbekendheid te verhogen en zo als het ware als een olievlek de marktpositie in andere regio´s in de loop der tijd te versterken.

De reden voor het zoeken van een nieuwe werknemer voor deze functie was een uitbreiding van het huidige team. De nieuwe medewerker gaat in de regio Nordrein – Westfalen potentiële klanten benaderen en de naamsbekendheid een boost geven. In deze regio zitten op dit moment nog maar nauwelijks klanten van Melano Jewelry.

Naast deze nieuwe medewerker heeft Melano Jewelry een samenwerking met een organisatie die de acquisitie in Duitsland verzorgt, deze heeft de focus echter op andere regio’s. De nieuwe medewerker gaat dus naast deze organisatie een nieuw gebied in Duitsland op zich nemen, maar ze staat wel in nauw contact met de samenwerkingspartij.

Hoe zijn jullie als Melano Jewelry uiteindelijk bij ons terechtgekomen?

“Jullie zijn een bekende partij in de regio, en gesprekken vóór deze opdracht heb ik als erg positief ervaren, het was dus geen lange zoektocht naar een partner in deze.”

Wat is het uiteindelijke resultaat geweest van dit project en ben je tevreden?

“In totaal hebben wij vijf kandidaten mogen ontvangen, waarvan twee kandidaten kwalitatief erg sterk waren, een van deze twee kandidaten gaat dan ook starten in deze rol bij Melano Jewelry per 1 mei 2022, daar zijn wij natuurlijk erg tevreden mee!”

Stel je zoekt nog iemand in een andere functie, zou je dan op dezelfde manier op zoek willen naar een kandidaat?

“Ik zou het zeker op een zelfde manier willen doen. Voorbereiding bij dit soort projecten is in mijn ogen het allerbelangrijkste, het is dus zaak om in de beginfase met de marketeer van Flexibility Limburg samen goed te kijken naar de wensen en behoeften rondom de vacature, kandidaat en online uitingen. Enkel op deze manier en met een goede samenwerking kom je tot een goed resultaat!”

Zou je deze manier van werven aan andere mensen in de markt aanbevelen?

“Ik zou het de volgende keer weer via deze weg willen doen, het resultaat was er uiteindelijk geweest, dat vind ik erg belangrijk.“

Flexibility

Benieuwd hoe onze Job Marketing trajecten met en de daarbij behorende digitale strategie jouw recruitment naar een hoger niveau kunnen tillen?

Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over! 

Let's get in touch !