Skip to main content

Paul Bergs - onboarding

Medewerkers zijn het meest waardevolle kapitaal van een organisatie. Dat is ondertussen geen nieuw inzicht meer waar we je op moeten wijzen. We besteden met z’n allen veel aandacht aan de zoektocht naar de juiste mensen. We voeren uitgebreide gesprekken, nodigen kandidaten uit om een dag mee te draaien en gaan in onderhandeling om die ene persoon uiteindelijk aan ons te binden. Dé match, die kandidaat waarin jij de kwaliteiten hebt gevonden om jouw team te versterken en de persoonlijke eigenschappen die feilloos aansluiten op de bedrijfscultuur. Maar wat wel nog steeds een nieuw inzicht blijkt voor veel organisaties, is dat de fase daarna toch zeker minstens zo belangrijk is, de onboarding van nieuwe medewerkers.

Uitstroom nieuwe medewerkers

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Zo’n 23% van de nieuwe medewerkers vertrekt alweer binnen één jaar. En 46% vertrekt uiteindelijk binnen de eerste 18 maanden. Dat zijn geen kleine aantallen. En deze vertrekken sturen jou per direct terug naar de start van een nieuw werving & selectie traject, jouw zoektocht begint weer van voor af aan. De kosten van het vervangen van een nieuwe medewerker kosten daarbij gemiddeld méér dan één jaarsalaris.

De voordelen van een goede onboarding

Een goed plan en aandacht in deze eerste fase van een nieuwe medewerker binnen jouw organisatie is dus zeker geen verspilde energie. Met een goede onboarding worden zij sneller productief en direct uitgedaagd om optimaal te presteren. De onbaording draagt bij aan een betere integratie. Niet alleen op functioneel gebied, maar ook als persoon binnen de bedrijfscultuur. Je verhoogt het engagement van nieuwe medewerkers al in de eerste fase en zult daarmee de uitstroom beperken. Betrokken en bevlogen medewerkers, dat is doel waar je met een goede onboarding voor gaat.

De voordelen van een goede onboarding:

  • Medewerkers zijn sneller productief
  • Medewerkers voelen zich meer verbonden
  • Verlaagd de uitstroom van medewerkers
  • Bespaart kosten
Meer weten?

Oke, een goede onboarding dus. Een goede onboarding gaat een stuk verder dan slechts de inwerkperiode. Om bovengenoemde voordelen binnen jouw organisatie te realiseren is er aandacht nodig en daar gaan wij je graag bij helpen. Wij gaan je niet alleen meenemen in het belang van de onboarding van nieuwe medewerkers, maar gaan je ook laten zien hoe.

Wil jij meer weten over de onboarding van nieuwe medewerkers?

Is jouw interesse in de onboarding van nieuwe medewerkers gewekt? Schrijf je hieronder dan in en mis niks over onboarding van nieuwe medewerkers.

Bedankt voor je aanmelding!