Skip to main content

Het is niet eerder in hem opgekomen dat een kantoorbaan iets voor hem zou zijn. Brent zou, met zijn praktijkgerichte opleiding op MBO 4 niveau, gaan werken in een magazijn als supervisor. Het pakte anders uit!

In maart vorig jaar accepteerde hij de uitdaging van Flexibility Limburg om zich bij Ewals aan te melden als junior planner. Brent leek over eigenschappen te beschikken die volledig aansluiten bij de functie van planner.

We vragen Brent hoe het na bijna een jaar bevalt bij Ewals.

Je startte medio maart 2022 bij Ewals met een jaarcontract. Wat zijn de nieuwe vooruitzichten?

Brent: “Er werd me inderdaad meteen een  jaarcontract aangeboden als assistent planner. Van beide kanten beviel het goed en was er wederzijds vertrouwen. Deze maand krijg ik zelfs een contract voor onbepaalde tijd aangeboden en kan ik doorgroeien tot Planner in plaats van Assistent of Junior Planner.”

Kende je Ewals voordat je er werkte?

Brent: “Ja zeker! Ik woon er vlakbij en weet dat het een groot internationaal logistiek bedrijf is. Ik zag mezelf daar wel werken maar wist niet zo goed in welke functie. De hulp van Flexibility kwam dus goed van pas. Ik kwam net van school en zocht naar iets anders.”

Wat kun je ons over jouw functie vertellen?

Brent: “Als ik eerlijk ben, leek een baan op kantoor niets voor mij. Ik dacht dat het saai en eentonig zou zijn en dat werken in een magazijn beter bij me zou passen. Ondertussen weet ik beter. Iedere dag is weer anders en sta je voor nieuwe uitdagingen. Er gebeuren onverwachte dingen waar je weer oplossingen voor moet bedenken.

Ik ben het directe aanspreekpunt voor een specifieke klant. Dat doe ik als Assistent Planner ELC (Ewals Logistics Control). Hier ligt de focus op één of een paar klanten. Als er iets mis gaat, ben ik de contactpersoon die een probleem oplost.”

Om wat voor soort problemen kan het gaan? Kun je een voorbeeld noemen?

Brent: “Toevallig ben ik nu een oplossing aan het zoeken voor een klant waarvan een levering in China is aangekomen in plaats van in India. De fout ligt niet bij ons maar ik ben wél de persoon die het probleem op moet lossen.”

Welke kwaliteiten moet je hebben in deze functie?

Brent: “Als je kalm blijft tijdens stressvolle momenten is dat heel handig. Gelukkig ben ik van nature een rustig persoon, ook als het soms wat hectisch of stressvol is. In 99% van de gevallen hoef ik niet mijn teamleider erbij te halen, maar los problemen zelf op.

Deze baan bevalt me boven verwachting goed. Ik kan erin verder groeien en leer veel. Ewals biedt intern cursussen aan. Laatst volgde ik de cursus ‘klantgericht communiceren’. Daar heb ik veel van geleerd.”

Hoe ervaar jij de cultuur bij Ewals?

Brent: “Erg goed. Het is meestal een informele sfeer en formeel wanneer het nodig is. Hier kun je jezelf zijn. Iedereen is hier anders en dat wordt gewaardeerd en gerespecteerd.”

 

Heb jij interesse in een baan binnen de logistieke sector? Klik dan op deze balk voor meer informatie

Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 046 207 7010 | limburg@flexibility.nl