Skip to main content

In een krappe markt zul je het als werkgever moeten hebben van latent werkzoekenden. Dat zijn dus mensen die al een baan hebben, maar bij een goed aanbod een nieuwe baan zullen overwegen. We geven je de 10 belangrijkste pullfactoren. Dat zijn de zaken die werkzoekenden het belangrijkste vinden bij het afwegen of ze de overstap willen maken. Handig bij sollicitatiegesprekken, gesprekken met interne stakeholders en onmisbaar bij het opstellen van een wervende vacaturetekst!

Wat opvalt zijn (naast de usual suspects als salaris en contractvorm) hoe belangrijk kandidaten een goed beeld van de baan vinden. Het loont dus echt om te investeren in content die bijdraagt aan begrip en illustreert hoe een dag eruit ziet. Tip: laat dat verhaal vertellen door eigen medewerkers. Het verhaal van een mogelijke toekomstige collega komt altijd geloofwaardiger over dan als een recruiter het vertelt. De Top 10 pullfactoren voor de Limburgse customer service ziet er zo uit:

#1 Goed salaris

Dat betekent dus in ieder geval dat je er als werkgever met de opmerking dat je een ‘marktconform salaris’ betaalt niet meer komt. Momenteel is het gemiddelde salaris van een customer service medewerker € 31.000 bruto per jaar verdient. De salariszoeker van Indeed geeft trouwens ruim € 31.000 bruto per jaar aan.

#2 Vast contract

Werkgevers die meteen een vast contract aanbieden, zijn dus in het voordeel. Kies je toch voor een uitzendovereenkomst, geef dan wel concreet aan wanneer een flexkracht (bij goed functioneren uiteraard) wordt overgenomen,

#3 Werksfeer

De sfeer op de werkvloer doet er dus wel degelijk toe. Het loont dus om te laten zien en te vertellen hoe de sfeer en de bedrijfscultuur zijn.

#4 Acceptabele reistijd

De gemiddelde kandidaat is bereid maar liefst 35 minuten te rijden. Dan weet je meteen tot waar het bereik van een campagne zinvol is. Vergeet niet de reiskostenregeling te vermelden!

#5 Inhoud van het werk

Vertel concreet en zonder het mooier te maken wat de inhoud van het werk is, welke dienst of product er verkocht wordt en wat voor mensen de kandidaat aan de telefoon, de chat of inbox krijgt. Blijf niet in vaagheden hangen dus.

#6 Parttime werken

Het feit dat parttime werken in de top 10 staat, geeft duidelijk aan dat er een behoorlijk grote groep kandidaten niet fulltime wil werken. Zou het dan niet verstandig zijn om een vacature in zowel een fulltime als een parttime variant te publiceren?

#7 Afwisseling van het werk

Niet alleen de inhoud van het werk, maar ook afwisseling is belangrijk.

#8 Uitdaging van het werk

Hoe maakt het werk van de customer service medewerker het verschil? Wat maakt het werk interessant?

#9 Acceptabele werkdruk

Targets zijn geen ongewoon fenomeen in de customer service, maar sollicitanten maken zich er wel zorgen over. Verzin dus een manier om uit te leggen hoe de targets in jouw organisatie werken en hoe bijvoorbeeld een inwerktraject of on-the-job-training zorgt dat ze prima haalbaar zijn.

#10 Zelfstandigheid in de functie

Mag een customer service medewerker zelfstandig beslissingen nemen of wordt alles voor hem of haar beslist? In welke situatie wordt een beroep op zijn of haar eigen ervaring en besluitvaardigheid gevraagd?

Bron: Jobdigger

Blog
25 oktober 2023

Skill-based hiring: Werkgever durf jij de sprong te maken?

In een wereld waar de banenmarkt constant op en neer gaat en waar je snel moet anticiperen op zaken, is het vinden van de juiste…
Blog
10 oktober 2023

‘Skill-based hiring’: optimaliseren van talentwerving in de moderne arbeidsmarkt

In onze razendsnelle arbeidswereld gebeurt er iets spannends in de manier waarop we mensen aannemen. Het heet 'skill-based hiring', en het draait allemaal om wat…
BlogCasesReferenties
21 augustus 2023

Aan het woord – Wendy over Flexibility Limburg

Succesverhaal van Wendy Onze recruiter Anouk hielp Wendy na lang zoeken aan een baan als HR-administratief medewerker, ondersteuning van HR-business partner en -afdeling. Dit houdt…
BlogFlexibility LimburgInterview
10 juli 2023

Aan het woord – Guido over Flexibility Limburg en Medisana

Van begin tot eind vond ik het hele proces geweldig Guido aan het woord Guido had een carrière van 26 jaar in de mode-industrie, waar…