Skip to main content

In de serie ‘4 Vragen’ delen nieuwe medewerkers hun ervaringen over de eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, waarbij ze kennismaken met nieuwe collega’s, een nieuwe werkplek krijgen en aan de slag gaan voor een nieuwe leidinggevende.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Mijn eerste werkdag is prima bevallen en ik voelde mij meteen thuis. Ik keek uit naar mijn eerste werkdag en de ontmoeting/kennismaking met mijn nieuwe collega’s.

Ik ontving mijn onboarding schema twee weken van tevoren, zodat ik een beeld had hoe mijn eerste werkdag eruit ging zien. Onder het genot van een kop koffie heb ik kennis gemaakt met de collega’s en voor ik het wist was ik al onderdeel van het weekoverleg. De benodigdheden waren geïnstalleerd en meteen gebruiksklaar, zodat ik direct meegenomen kon worden in de dagelijkse werkzaamheden.

Voor ik het wist was de eerste dag voorbij en heb ik veel geleerd van zowel mijn begeleider als collega’s. Dit heb ik als zeer positief ervaren!

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding was goed vanwege de onboarding. Een eenvoudige en toegankelijke manier speelt een belangrijke rol in hoe een nieuwe medewerker zijn/haar weg vindt binnen de organisatie en daarnaast aantoont wat de missie en visie van de organisatie is. Met hier en daar momenten die de tijd en ruimte gegeven informatie te verwerken om vervolgens weer door te pakken.

Rody Dormans startte op 15 mei 2023 als Recruiter bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 11 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

"Ik keek uit naar mijn eerste werkdag en de ontmoeting/kennismaking met mijn nieuwe collega’s."

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Het bezoeken van een klant. Je leert weer nieuwe mensen kennen en daarnaast ook de locatie waarvoor je kandidaten gaat werven.

Tevens geeft het een goed beeld van wat het bedrijf doet, waar het voor staat en welke cultuur er heerst. Dit maakt het uiteindelijk makkelijker in het werving en selectieproces. Daarnaast heb ik een fijn modern ingerichte werkplek.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Op welke manier je dit doet is afhankelijk van het type bedrijf, maar zorg er in ieder geval voor dat een nieuwe medewerker zich ervan bewust is dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

Een goed onboardingsproces helpt om effectiever en productiever aan de slag te gaan binnen de organisatie. Hierdoor worden nieuwe medewerkers snel écht onderdeel van jouw organisatie en voorkom je voortijdig vertrek.

Interview met Jessica Bloem, HR Business Partner bij Vista

| Concreet met Paul Bergs, Flexibility Limburg | No Comments
Jessica Bloem vervult de rol van HR Business Partner bij Vista, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Cimpress company. Vista, ook wel bekend als…

De toekomst van werk: Wat drijft Generatie Alpha?

| Geen categorie | No Comments
De toekomst van werk: Wat drijft Generatie Alpha? Maak kennis met Generatie Alpha, de opvolgers van Generatie Z, geboren na 2013. Op dit moment zijn…

Millennials op de werkvloer

| Blog | No Comments
Kenmerken van Millennials op de werkvloer 1. Digitale vaardigheden Millennials zijn opgegroeid te midden van digitale technologieën en beschikken over sterke vaardigheden op het gebied…