Skip to main content

Een match met de bedrijfscultuur als belangrijkste voorwaarde voor succes

Ze was nog met zwangerschapsverlof en eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe baan. Toch raakte Joske Aelterman getriggerd toen Paul Bergs haar benaderde voor een mooie HR positie bij Doco International. “Tijdens mijn zwangerschapsverlof had ik besloten om na mijn verlofperiode actief te gaan kijken voor een nieuwe baan. Maar Paul Bergs van Flexibility Limburg was me voor”, geeft ze lachend toe.

Ik hecht veel waarde aan een werkomgeving die niet te zakelijk is; een losse omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn met een open sfeer en onderling vertrouwen.”

Joske is een ervaren HR manager met inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in het vak. “Ik was met name op zoek naar een bedrijfscultuur die bij me paste: werken in een nieuwe, frisse omgeving bij een positieve, groeiende organisatie die ook winstgevend is.” Daar sloot de positie bij Doco naadloos op aan. “Paul attendeerde mij op de positie en gaf me alle ins en outs. Ik hecht veel waarde aan een werkomgeving die niet te zakelijk is; een losse omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn met een open sfeer en onderling vertrouwen.”

De HR positie betrof een nieuwe rol binnen de organisatie met een diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden. “Juist omdat het een nieuwe positie betrof kon ik alles vanaf de basis opbouwen en naar mijn eigen hand zetten. Die eigen inbreng en vrijheid in handelen sprak mij enorm aan.”

Hier wil ik werken
De sollicitatieprocedure bestond uit een eerste gesprek met de managing director ook nog uit gesprekken met medewerkers. “Dat was voor beide partijen wel fijn, want ik moest natuurlijk ook een beeld krijgen bij de organisatie en de cultuur. Vond ik mezelf passen binnen Doco International?” Maar daar twijfelde Joske niet lang over. “Ik wist meteen: hier wil ik werken.”

Joske is nu 2 maanden aan de slag bij haar nieuwe baan en het bevalt haar uitstekend. Ze blijken een gouden match. “Ik vind eigenlijk alles leuk! De mensen, de sfeer en de professionaliteit. Iedereen neemt zijn werk heel serieus en ook de organisatie is professioneel ingericht, met bijvoorbeeld een MarCom en ICT- afdeling.”

Joske vindt het gaaf dat ze het HR management vanaf de basis mocht opbouwen. “Ik heb mijn eigen weg en draai gevonden, door het gewoon te doen. Ik ben ook wel trots als ik terugkijk hoeveel stappen we al gezamenlijk hebben gemaakt. Ik heb het gevoel dat ik het verschil kan maken binnen deze organisatie. Dát is voor mij heel veel waard, weten dat je ergens echt aan bijdraagt, voor nota bene de hele organisatie.”

Na haar eigen positieve ervaring deelt Joske graag waarom ze Doco International aanbeveelt als werkgever. “Het is een groeiend MKB-bedrijf waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Er heerst een duidelijke familiecultuur en daar moet je binnen passen: er wordt veel aandacht besteed aan medewerkers. Er worden zaken georganiseerd zoals uitjes, borrels en bbq’s. Dat moet je ook kunnen waarderen en zelf belangrijk vinden, dat je naast het serieuze werk ook in bent voor fun met je collega’s.”

Laat dat nou net zijn wat Doco International nastreeft….. Denk jij dat Doco International goed bij jou past? Contacteer ons voor meer informatie!

Lees het verhaal van Werkgever Doco International
Naar het LinkedIn-profiel van Joske!
Lees het gesprek met Managing Director Johnny Creemers!

Een baan die écht
bij je past

Joske Aelterman: 

“Ik sta bij Paul Bergs als persoon centraal: wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn drijfveren? Waar word ik gelukkig van bij een baan? Paul Bergs wist feilloos in te schatten dat ik qua persoonlijkheid goed zou passen binnen Doco International. Het screenen op soft skills is iets wat je moet aanvoelen en waar je een gedegen mensenkennis voor moet hebben.”

Vind ook dé baan die echt bij je past