Skip to main content

Een match met de bedrijfscultuur als belangrijkste voorwaarde voor succes

De naam geeft het al prijs: Doco International is een toonaangevende internationale speler op het gebied van totaaloplossingen van deuren in de residentiële en industriële sector. “Onze oprichter, dhr. George de Schwartz, hechtte er grote waarde aan om een geloofwaardige en betrouwbare partner te zijn voor het leven. Dit werkt door in onze gehele bedrijfsvoering en ook in ons aannamebeleid van nieuwe medewerkers”, aldus Johnny Creemers, Managing Director van Doco International.

We hebben een mooie groei mogen realiseren, waarbij ik steeds meer merkte dat ik de positie van HR manager niet langer “erbij” kon doen.

Mede door de focus op deze twee kernwaardes is het bedrijf uitgegroeid naar meer dan 40 landen op 5 continenten. “We hebben een mooie groei mogen realiseren, waarbij ik steeds meer merkte dat ik de positie van HR manager niet langer “erbij” kon doen. Het was tijd om te professionaliseren. Vandaar de bewust keuze om een HR manager aan te trekken. Maar dan wel een professional die ook qua soft skills goed past bij onze bedrijfscultuur.”

“Logischerwijs nam ik contact op met Paul Bergs: hij heeft aan een half woord genoeg en ook bij complexe personele vraagstukken staat hij me met goede raad bij. We hadden zelf al een functieprofiel opgesteld en dat heb ik doorgenomen met Paul. Hij voelt feilloos aan wat je zoekt en schaaft het functieprofiel waar nodig nog bij: zaken waar we zelf niet aan hadden gedacht maar wat we wel belangrijk vinden bij een kandidaat.”

DNA is doorslaggevend
Het DNA van een kandidaat vindt Creemers van doorslaggevend belang bij de aanname van nieuwe medewerkers. “De sfeer en cultuur binnen ons bedrijf moet goed in balans zijn. Ons product is niet sexy: garagedeuren. Het merendeel van onze medewerkers is technisch geschoold en hebben een serieuze instelling: onze producten moeten immers voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Die professionele instelling siert hen, maar ik vind dat je ook af en toe een lolletje met elkaar mag hebben. Door oog te hebben voor de juiste samenstelling van je team bereik je dat mensen goed met elkaar kunnen opschieten en het beste in elkaar naar boven halen, zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak.”

Flexibility Limburg beschikt over een uitgebreid netwerk en er werd binnen 1,5 week een shortlist van kandidaten voorgelegd en gezamenlijk doorgesproken. Twee kandidaten werden geselecteerd voor een eerste gesprek. “Ik maakte samen met Paul de eerste selectie, maar ik vond het ook van belang dat enkele van onze medewerkers met de kandidaten in gesprek gingen. Een HR manager is toch een spilpositie binnen een bedrijf en er moet een klik zijn met de medewerkers.” Na een interne evaluatie van alle gesprekken was de keuze unaniem. “Joske paste het beste bij ons”, geeft Creemers tevreden aan.

Ik vond het ook van belang dat enkele van onze medewerkers met de kandidaten in gesprek gingen.

Een open persoonlijkheid, gemakkelijk toegankelijk, betrouwbaar mét een vleugje humor. “Zo omschreef ik de ideale kandidaat en we hebben een schot in de roos. We zijn heel gelukkig met Joske. Ze heeft goede inhoudelijke kennis, denkt mee en zorgt voor structuur. Iedereen kan bij Joske gewoon zichzelf zijn en dat maakt dat we allemaal een klik met haar hebben. Alles wat ik voor ogen had bij een HR manager voor Doco International, maakt Joske waar.”

Lees het verhaal van Kandidaat Joske
Lees het gesprek met Managing Director Johnny Creemers!

Goede mensen brengen je verder

Johnny Creemers: “Paul begrijpt altijd welke medewerker ik zoek: op inhoudelijk én persoonlijk vlak. We zoeken steeds weer nieuwe medewerkers met andere talenten en Paul weet daar steeds weer een positieve invulling aan te geven. Zijn mensgerichte houding maakt dat we ook een persoonlijke klik hebben en een sterke samenwerking. Hij werkt grondig en toetst bij mij of hij mijn personele behoefte heeft begrepen waardoor hij een succes rate heeft van 9 op 10. Dat werkt efficiënt en kostenbesparend voor mij. De afgelopen vijf jaar heeft Flexibility Limburg ons geholpen met de werving en selectie van medewerkers. Als ik terugblik op alle medewerkers die via Flexibility Limburg bij ons zijn gestart, dan werkt meer dan 80% nog steeds met veel plezier bij ons. En wij zijn heel tevreden met hen.”

Vind ook de werknemer die echt bij je past!