Skip to main content

Wil jij je werkdag zo goed mogelijk starten?
Begin dan met de fiets naar je werk te gaan en stimuleer zo je vitaliteit op de werkvloer. Want wist je dat ’s ochtends fietsen je productiviteit voor de hele dag verhoogt? Bovendien word je er minder gestresst door en haal je deadlines gemakkelijker. Lees verder voor onze 8 redenen waarom (dagelijks) fietsen naar je werk een heel goed idee is!

1. Fit en jong
Het is een perfecte cardio training. Je stimuleert de vetverbranding voor de gehele dag en verhoogt je fitheid met gemiddeld 13%. Dit maakt je even fit als 10 jaar jongere collega’s!

2. Relaxt en productief
Fietsen naar je werk verhoogt de productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met de auto komen dagelijks meer stress ervaren. De eerste drie kwartier van je werkdag heeft invloed op hoe je de rest van de dag functioneert. Mensen die op de fiets komen ervaren minder stress en daarom zullen ze de rest van de dag productiever zijn.

3. Je wint het van de auto
En wist je dat fietsers in grote steden gemiddeld 10% sneller op hun bestemming zijn dan automobilisten? Bij woon-werk afstanden tot 3 kilometer wint de fiets het bijna altijd van de auto.

4. Goed voor jou én het milieu
Hoe minder auto’s op de weg, hoe minder vervuiling. Je bent dus extra goed bezig voor jezelf én de wereld. Zo stap je met een gerust hart op de fiets!

5. Van fietsen leef je langer
Elke ochtend de fiets pakken om naar je werk te gaan, zorgt ervoor dat je de komende 5 jaar een 45% kleiner risico op kanker en een 46% kleiner risico op een hartziekte hebt dan iemand die elke dag de auto pakt. Ook zouden de mensen die voor de fiets kiezen een 41% kleinere kans hebben om vroegtijdig te overlijden.

6. Maakt je gelukkig
Fietsen heeft daarnaast ook aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Tijdens het fietsen maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit echter een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Dit geeft je dus een fijn en lekker gevoel!

7. Geen spits
Fietsen zorgt er ook voor dat je nooit meer last hebt van de spits! En file is zo’n beetje de meest stressvolle gebeurtenis voor én na een werkdag, dus dat is sowieso goed om te vermijden. Maakt je een stuk vrolijker én scheel je heel veel tijd!

8. Energie en focus
Buiten zijn geeft een echte energie boost aan je lichaam. Het stimuleert je focus en geeft je energie voor de rest van de dag. Wist je dat alleen al het kijken naar foto’s van de natuur helpt bij het herstellen van je focus? Maak dus vooral nog een extra rondje door het park.

Leave a Reply