Skip to main content

Tien jaar en een paar maanden geleden trok ik de deur van Unique voor de laatste keer achter me dicht. Na 8 jaar in loondienst lonkte een nieuw avontuur. Vanaf nu ging ik voor mezelf werken. Dezelfde business, dezelfde bedrijven, kandidaten en netwerk, maar nu als eigen baas. Onder de vlag van Flexibility begon ik als franchisenemer te doen waarvan ik inmiddels wist dat ik er goed in was: mensen en banen aan elkaar koppelen.

Wat me toen dreef, was de drang om me te bewijzen. Iedereen, maar vooral mezelf laten zien dat ik ook op eigen kracht een plek in de Limburgse arbeidsbemiddeling kon veroveren. De uitzend- en detacheringswereld is druk in het zuiden van Limburg, dus koos ik een niche: staffuncties vanaf mbo-niveau. Al snel specialiseerde Flexibility Limburg zich in meertalige kandidaten. Professionals die naast Nederlands of Engels nog een andere taal beheersen. Ik ben er altijd van overtuigd dat een bedrijf moet kiezen om door klanten gekozen te worden. Alleen dan heb je aantoonbare meerwaarde voor het bedrijfsleven in de omgeving en daarmee op de lange termijn bestaansrecht.

Succes mat ik af aan groei en rendement. Met andere woorden: steeds meer opdrachtgevers, meer kandidaten en dus ook meer recruiters en accountmanagers. Want de afgelopen tien jaar werd de club mensen om me heen steeds groter. Daar ben ik ontzettend trots op. Niet meer zozeer op de aantallen, maar op de persoonlijkheden van onze medewerkers, de collegiale band onderling en de drive en kennis. Uiteraard namen er de afgelopen jaren ook weer mensen afscheid, maar ze liepen altijd met een goed gevoel naar buiten en met de meeste oud-collega’s onderhoud ik daarom nog steeds trouw contact.

Waar ik aanvankelijk graag wilde bewijzen dat ik op eigen benen kon staan, weet ik dat nu gewoon. Op dat vlak hoeft Flexibility Limburg niets meer te bewijzen. Nu ik terugkijk op de afgelopen jaren, zie ik duidelijk dat mijn doelen veranderd zijn. Verbetering staat centraal. De excellente professional worden, nog beter worden in het vak en nieuwe diensten en tools toevoegen aan ons repertoire. De uitslag staat niet meer centraal, maar de manier waarop we als team spelen en in de wedstrijd staan.

Op 20 oktober stond Marc Lammers op het podium van De Reusch in Schimmert als onderdeel van een feestelijke avond in het teken van 10 jaar Flexibility Limburg. Zijn boodschap is helder: degene die zich het beste aanpast aan de omstandigheden waar hij/zij geen invloed heeft, is de winnaar. Tegelijkertijd wil je iedere wedstrijd beter worden, ook als je afgelopen seizoen kampioen bent geworden. Geen tijd om op je lauweren te rusten.

Dat is dus precies wat we aan het doen zijn. Samen beter worden en de machine scherper afstellen. Waar het verhaal begon met mijn ondernemersdrang, doen we dat nu samen. Mijn team biedt me de ruimte om vooruit te kijken. Het is niet meer nodig dat ik bezig ben met de dagelijkse werkzaamheden in een recruitmentbureau, daar heeft het team me niet meer bij nodig.

Daarom kon ik op 20 oktober om me heen kijken en trots constateren dat er iets gecreëerd is dat 10 jaar geleden een droom was. Een eigen bedrijf met tevreden klanten en betrokken medewerkers. Ik ben niet snel onder de indruk, maar dat deed me wel wat!

En dan is het nu tijd om vooruit te kijken. Want omstandigheden veranderen en vragen om nieuwe ideeën, nieuwe methodes en een steeds veranderende manier van denken. Of zoals ik het in een teamvergadering zou formuleren: OK, what’s next?

Paul Bergs
Directeur Flexibility Limburg

Columns
2 november 2022

Flexibility Limburg 10 jaar: what’s next?

Tien jaar en een paar maanden geleden trok ik de deur van Unique voor de laatste keer achter me dicht. Na 8 jaar in loondienst…
Columns
4 juli 2022

Behouden is het nieuwe werven!

Hoewel er binnen een bedrijf personeelsverloop kan worden verwacht, heeft een hoog verloop dure gevolgen. Door een hoog personeelsverloop te voorkomen verminder je de overheadkosten…
Columns
21 januari 2022

Column Joep Zwikker: Introvert is het nieuwe extravert

We werken alweer bijna twee jaar zoveel mogelijk thuis en ik moet zeggen: dat bevalt me wel. De lockdown en de maar voortdurende coronacrisis heeft…