Skip to main content

Na een succesvolle plaatsing van Aislinn bij WEPA, hadden we een gesprek met Dennis Heus, Head of End Customers BeNeLux & International Projects WEPA.

We vroegen hoe de samenwerking begon en Dennis vertelde: “Het begin van onze samenwerking ontstond vanuit een vacature met als vereiste de kennis van de Franse taal. We waren op zoek naar een accountmanager die ook Frans kon spreken. Dat is een specifieke vereiste, en omdat ik in het verleden altijd bij meertalige organisaties heb gewerkt, heb ik hier een netwerk voor opgebouwd. Zo kwam ik in contact met Paul Bergs, de directeur van Flexibility Limburg. Ik heb Paul gebeld en hem om hulp gevraagd.”

De eerste stappen werden gezet en al snel werd de vacature vervuld en begon de nieuwe Accountmanager vloeiend in Frans. Een maand later volgde een evaluatiegesprek met Anouk Hendriks, de accountmanager van Flexibility Limburg. Het bleek dat zowel WEPA als de nieuwe medewerker zeer tevreden waren. Tijdens dat gesprek vroeg Anouk naar de toekomstplannen. “Voor de lange termijn had ik nog een vacature openstaan, en Anouk stelde voor dat zij wel iemand wist die bij ons zou passen. Ik vroeg haar om het cv door te sturen, maar dat ik vreesde dat het op korte termijn niet zou lukken. Onverwachts kwam er echter na een week een positie vrij, en bleek het cv dat Anouk had doorgestuurd perfect te matchen met die vacature.”

Ik hoop dat we in de toekomst nog veel zakendoen met Flexibility Limburg

Is Flexibility Limburg alleen betrokken geweest bij deze twee vacatures?

Dennis legt uit: “Nee, door de band met Paul wist ik vanaf het begin dat ik graag met Paul en Flexibility wilde samenwerken. Dus tot nu toe zijn het deze twee vacatures, maar er komt er nog een, inmiddels in procedure, aan. Ik heb al cv’s ontvangen voor die positie.”

Hoe verloopt het proces tussen jou en Flexibility Limburg?

Over het proces vertelt Dennis: “Inmiddels weet Anouk goed naar welke soort mensen wij op zoek zijn, welk karakter en welke vaardigheden passen bij ons. Ze kan ons bedrijf goed presenteren en verkopen aan potentiële sollicitanten. We beginnen met een gesprek over de vereisten voor de vacature, en vervolgens zoekt zij naar geschikte kandidaten. Ik krijg dan verschillende cv’s en kan beoordelen wie goed zou passen bij ons bedrijf en team. Voordat het sollicitatiegesprek plaatsvindt, is er altijd goede communicatie over wat wij zoeken, en Anouk zoekt daar dan naar.”

Dennis deelt ook zijn visie voor de toekomst: “Op dit moment verloopt alles goed. Ik heb vertrouwen in Paul en Anouk, en ik wil graag dat jullie alle functies invullen waar jullie expertise ligt. Anouk weet dat ik geen behoefte heb aan 100 cv’s; het gaat mij niet om de aantallen. Ik geef de voorkeur aan twee goede cv’s boven 12 waar ik doorheen moet spitten. Kwaliteit voor kwantiteit!”

Waarom zouden anderen voor Flexibility Limburg moeten kiezen?

Dennis benadrukt: “Een deel van het antwoord ligt natuurlijk al in de naam: de flexibiliteit. Maar het bedrijf is ook goed georganiseerd, er is persoonlijk contact en een snelle reactie, en jullie begrijpen snel wat bij een bedrijf past. Ik werk graag met Flexibility Limburg samen, vooral omdat jullie begrijpen wat ik nodig heb.”

Dennis Heus
Head of End Customers BeNeLux & International Projects Wepa

Hoe?

Snelheid, transparantie en duidelijkheid tijdens het sollicitatieproces vinden wij een must. Dat waarderen onze opdrachtgevers en de kandidaten die wij bemiddeld hebben.

Wil je dit ook?

Dat kan! Klik hier