Skip to main content

Deze Vastelaovend trekt iedereen weer de mooiste en gekste carnavalskostuums uit de kast. Wedden dat jij de verschillende typetjes in het café en in de optocht moeiteloos herkent. Herken jij ook de verschillende collega’s als ze geen carnavalskostuum aan hebben? Bijna ieder kantoor heeft wel een dozijn verschillende types op de werkvloer. Wij zetten ze op een rij. De een heeft moeite met op tijd komen, een ander heeft altijd goede zin en weer een ander heeft het áltijd druk. Match jij alle typetjes met jouw collega’s en weet jij ook jezelf te herkennen? 

#1 Vroege Victor
Deze collega kan net zo goed op kantoor overnachten, want hij is er áltijd als eerste. Zelfs als je een keer besluit eerder te gaan werken, is het onmogelijk om er eerder te zijn dan Vroege Victor.

#2 Bezige Beppie
Jij bent ook vaker druk bezig, maar dit type lijkt om te komen in haar werk. Deze collega rent steeds van hot naar her en probeert allerlei zaken tegelijk te doen. Je gaat je bijna schuldig voelen als jij op tijd het kantoor verlaat en je laat Bezige Beppie weer strijdend achter. Dit zijn de types die alles perfect afgerond willen hebben voordat ze hun bed in stappen.

#3 Lollige Lars
Deze collega zorgt elke dag voor humor en maakt continu grappen. Volgens Lollige Lars is ‘Een dag niet gelachen, een dag niet geleefd’. Iemand moet toch zorgen dat het werk leuk blijft?

#4 Blije Berend
Dit type collega heeft altijd goede zin, is vrolijk en vol energie. Hij heeft een positieve invloed op de rest van de collega’s. Als Blije Berend er niet is dan merk je het meteen!

#5 Sierpaard Selma
Hoe flikt ze het toch? Deze collega zwaait elke ochtend de deuren van het kantoor open alsof ze de catwalk gaat bestormen. Sierpaard Selma ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit. Altijd gelakte nagels, perfect matchende kleding en schoenen. Als haar make-up en haar maar goed zit… ze staat wel even voor de spiegel in de ochtend.

#6 Sleepy Stefan
Deze collega heeft altijd een tekort aan slaap en komt dan ook gapend binnen. Hij heeft eerst een behoorlijke dosis aan koffie nodig, want het duurt even voordat Sleepy Stan op gang komt. En als het koffieapparaat niet werkt… oh jee!

#7 Freedom Femke
Deze collega heeft voor je gevoel vaker verlof dan dat zij aanwezig is. Waar jij ongeveer vijf weken per jaar verlof hebt, lijkt het bij deze collega andersom het geval te zijn. Hoe zij het voor elkaar krijgt weet je niet. Je krijgt in ieder geval meer out of office-mails van Freedom Femke dan een werkmail. 

#8 Party Patty
Voor de party animal is het altijd feest. Waar wij van onder de indruk zijn is voor deze collega vaste kost. Dit type kan zich dan ook wel echt laten gaan op feestjes. Party Patty zorgt voor hilarische taferelen.

#9 Wiki Wilma
Loop je ergens tegenaan, heb je een vraag, werkt iets niet of kun je iets niet vinden? Dan moet je bij deze collega zijn. Zij is net Wikipedia en weet ALLES. Erg handig zo’n collega! Wiki Wilma weet overal het antwoord op, weet hoe alles werkt of heeft altijd wel een creatief alternatief.

#10 Moederbeer Mia
Bij deze collega kun je altijd terecht, want zij zorgt ervoor dat iedereen oké is. Ook als je je wilt beklagen kun je bij haar terecht. Moederbeer Mia waakt over iedereen. De een vindt het fijn, de ander heeft er iets meer last van. Dit is namelijk ook degene die net even iets te lang over jouw schouders mee kijkt of ongewenst meeluistert en dan komt met advies.

#11 Nooit-op-tijd Niels
Dit is de collega die bijna altijd te laat is en als een kip zonder kop richting het bureau rent. Hij belooft de volgende keer wel op tijd te zijn, maar dit blijft toch lastig. Iemand moet toch immers de laatste zijn?

#12 Gossip Gina
Deze collega weet alles over iedereen op kantoor. Zij is altijd op de hoogte van de nieuwtjes op de afdeling en weet de roddel of boodschap ook altijd bij andere mensen te krijgen. Je wilt zelf niet het nieuws worden, maar het kan erg handig zijn om dingen te weten te komen…

Met al deze type collega’s wordt het in ieder geval niet saai op kantoor. Wie van jouw collega’s herken jij hierin? Tag je collega in de comments!😉 Alaaf!

Leave a Reply